Якщо манник для вас в новинку, почніть знайомство з даної випічкою саме з цього рецепту. Структура лепешняку виходить повітряної за рахунок манної крупи. Приготування такого пирога не займе багато часу. Манник на кефірі стане відмінним приводом зібрати сім’ю за чаюванням.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати маннік на кефірі в духовці легко! Саме перша дія – необхідно манну крупу залити кефіром, перемішати і залишити на 30 хвилин. Манна крупа має пройнятися кисломолочним продуктом і набрякнути. В цей же час дістаємо вершкове масло з холодильника, щоб до моменту приготування воно трохи размягчилось.

Через півгодини включаємо на прогрів духовку на 180 градусів, щоб до моменту випікання вона вже була гарячою. Далі до настоявшейся манної крупі відправляємо яйця, цукровий пісок, додаємо розм’якшене вершкове масло. Всі компоненти якісно перемішайте в однорідну масу міксером або віночком.

В отриману суміш просіваємо борошно пшеничне і додаємо харчову соду. Перемішуємо. Після додавання сода дасть реакцію з кефіром. Це додасть маннику ще більшу пишність.

Форму для випічки промажте рослинним маслом. Готове тісто покласти у форму і ставимо в духовку на 40 хвилин.

По готовності дістаємо манник з духовки і охолодити. Після цього виймаємо пиріг з форми і за бажанням присипаємо цукровою пудрою. Ніжний і ароматний маннік на кефірі готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник без молока Маннік на кефірі Маннік на кефірі з борошном Маннік на кефірі класичний Пишний маннік на кефірі розсипчастий