Манна крупа – дивовижний продукт, який можна використовувати не тільки для варіння каші, але і для приготування оладок, пирогів. Пропонуємо вам спробувати смачний пиріг з манки на кефірі, приготований за нашим рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Брусниця – 200 гр.
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати маннік на кефірі з ягодами, в глибокій мисці необхідно змішати манну крупу, кефір, цукор і залишити на півгодини при кімнатній температурі.


В якості начинки можна використовувати не тільки ягоди брусниці, для цих цілей підійдуть будь-які ягоди, як свіжі, так і заморожені.

Після набухання манної крупи до неї необхідно додати яйце і розпушувач тіста. Після чого отриману масу необхідно перемішати.

В заздалегідь змащену рослинним маслом форму або сковорідку посипаємо манкою, виливаємо туди тісто і занурюємо ягоди.


Відправляємо тісто в духовку на 40 хвилин. Випікається манник при температурі 180 градусів. По готовності пиріг слід посипати цукровою пудрою.

Манник Манник як в дитячому саду Маннік на кефире Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі в духовці Маннік на кефірі класичний