Напевно, немає людей, які б не любили шарлотку. А ось маннік на молоці з яблуками зустрінеш не часто. Пиріг виходить дуже незвичайним і зникає за лічені хвилини, тому якщо вирішите готувати подвійну порцію – не помилитеся. Навіть діти, які не люблять манну кашу, обов’язково поросят добавки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Яблука – 4 шт.
  • Ізюм – за бажанням
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати маннік на молоці з яблуками просто! У глибоку миску висипте манну крупу і цукровий пісок, добре розмішайте і залийте молоком для набухання.

Відставте в сторону на 1 годину.

Розбийте в отриману масу яйце і добре розмішайте.

Через сито просіяти борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач.

Ретельно перемішайте тісто віночком.

Яблука добре помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Шкіру знімати не обов’язково. Наріжте улюбленим способом. Перекладіть тісто, за бажанням додайте жменю заздалегідь промитого і просушеного родзинок.

Добре перемішайте, щоб яблука рівномірно розподілилися по тесту. Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Акуратно викладіть тісто. Поставити манник в добре розігріту духовку на 40 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів.

Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції.
За бажанням прикрасити цукровою пудрою. Манник виходить легкий і повітряний. Приємного чаювання!

Манник без кефіру Манник з родзинками Манник з яблуками Манник як в дитячому саду Маннік на молоці Маннік на молоці в духовці Маннік на молоці на швидку руку