Манну кашу люблять не всі. А ось маннік на молоці без масла, безсумнівно, сподобається всім ласунам. Пиріг з’їдається на стільки швидко, що ви навіть не помітите, тому не полінуйтеся і приготуйте відразу подвійну порцію і ви не пошкодуєте. Діти будуть у захваті від ніжного ласощі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку на молоці без масла? Підготуйте необхідні продукти для лепешняку.

Манну крупу залийте молоком і дайте набрякнути 50 хвилин. Якщо плануєте піч манник вранці, залиште манку для набухання на ніч.

Розбийте в миску яйця і перемішайте віночком.

Вилийте в набряклу крупу і перемішайте.

Висипте цукор і розпушувач, ретельно розмішайте.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом.

Акуратно викладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.

Поставте манник в добре розігріту духовку на 35 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції.

За бажанням прикрасити цукровою пудрою. Манник виходить дуже смачний. Приємного чаювання!

Манник класичний Маннік на молоці без борошна Маннік на молоці в духовці Маннік на молоці класичний Маннік на молоці на швидку руку