Якщо вам набрид простий спосіб приготування манного пирога, не поспішайте відмовлятися від страви. Трохи змініть склад, і ви здивуєтеся, яким оригінальним може бути пиріг. Наприклад, в якості додаткового інгредієнт у рецепті використовуйте родзинки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Ізюм – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати манник з родзинками на кефірі в духовці? Манку заливаємо кефіром, розмішуємо і наполягаємо 20 хвилин.

В окремій тарілці розбиваємо яйця, додаємо до них цукор. Збиваємо до піни.

До яєчної суміші вливаємо манку з кефіром, просіваємо борошно з розпушувачем і розмішуємо в однорідне рідкувате тісто. За смаком додаємо родзинки.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, вливаємо в неї тісто для лепешняку. Відправляємо в духовку на 35 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Манник з родзинками на кефірі готовий, можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Манник Манник класичний Маннік на кефірі в духовці Мокрий манник ПП маннік на кефірі