Манник зебра виглядає дуже цікаво, що приємно здивує не тільки домашніх, а й гостей. Такий зовнішній вигляд виходить з додаванням какао. Сам десерт виходить ніжним і смачним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 2 склянки
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку зебра на кефірі? Манну крупу висипаємо в зручну глибоку ємність, заливаємо двома склянками кефіру.

Ретельно перемішуємо кефір з манкою і додаємо до них цукор. Знову перемішуємо і залишаємо для набухання на 30 хвилин.

Після того, як манна крупа набухла, можна додавати борошно і соду. Ретельно перемішуємо. Потім вливаємо склянку олії і знову збиваємо до отримання однорідного тіста.

Отримане тісто розділяємо на дві частини, в одну з яких висипаємо какао-порошок. Перемішуємо.

Форму для випікання ретельно обмазуємо вершковим маслом.

Починаємо вливати манник, формуючи «зебру». Для цього виливаємо дві столові ложки тіста без какао, а потім дві такі ж з какао.

Виливати тісто різних кольорів потрібно акуратно, щоб виходив відомий візерунок. Так вчиняємо з усім рештою тестом.

Відправляємо пиріг в духовку на 25-30 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.

Готовий манник зебра можна подавати до столу як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Манник Манник без борошна Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі без яєць