Манник з ряжанкою і сметаною – ніжний десерт з приємним ароматом і смаком. Приготувати тісто для такого лепешняку нескладно. Готова випічка вийде пишною, розсипчастою і дуже смачною. Навіть початківець кулінар, орієнтуючись на даний рецепт, зможе приготувати бездоганний манник!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Ряжанка – 200 мл
- Сметана – 100 гр.
- Манна крупа – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 60 гр.
- Яйце – 1 – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Приступимо до готування лепешняку з ряжанкою і сметаною. Змішуємо ряжанку і манну крупу. Залишаємо на півгодини, щоб манна крупа набухла.
Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром.
Далі в яєчно-цукрову суміш викладаємо сметану. Все перемішуємо.
З’єднуємо отриману суміш з набряклою манною крупою, всипаємо сюди ж просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Тісто у результаті повинно вийти гладким і однорідним.
Готове тісто викладаємо у форму для випічки. У попередньо розігріту до 180 градусів духовку ставимо форму з тестом на 40 хвилин.
По готовності дістаємо манник з духовки, охолодити, потім виймаємо з форми.
Манник з ряжанкою і сметаною готовий! Присипте остиглу випічку цукровою пудрою і пригощайтеся!
Приємного вам чаювання!
Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на ряжанці Маннік на сметані Маннік на сметані в духовці