Манник з ряжанкою і сметаною – ніжний десерт з приємним ароматом і смаком. Приготувати тісто для такого лепешняку нескладно. Готова випічка вийде пишною, розсипчастою і дуже смачною. Навіть початківець кулінар, орієнтуючись на даний рецепт, зможе приготувати бездоганний манник!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Ряжанка – 200 мл
  • Сметана – 100 гр.
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Яйце – 1 – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Приступимо до готування лепешняку з ряжанкою і сметаною. Змішуємо ряжанку і манну крупу. Залишаємо на півгодини, щоб манна крупа набухла.

Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром.

Далі в яєчно-цукрову суміш викладаємо сметану. Все перемішуємо.

З’єднуємо отриману суміш з набряклою манною крупою, всипаємо сюди ж просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Тісто у результаті повинно вийти гладким і однорідним.

Готове тісто викладаємо у форму для випічки. У попередньо розігріту до 180 градусів духовку ставимо форму з тестом на 40 хвилин.

По готовності дістаємо манник з духовки, охолодити, потім виймаємо з форми.

Манник з ряжанкою і сметаною готовий! Присипте остиглу випічку цукровою пудрою і пригощайтеся!

Приємного вам чаювання!

Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на ряжанці Маннік на сметані Маннік на сметані в духовці