Манник з сиром та вишнями має ніжну і повітряну текстуру. Випічка виходить настільки смачною, що просто тане в роті! Вишня надає творожному маннику незвичайну соковитість. Приємні вишневі нотки підкорюють з першої проби. Манник з сиром та вишнями – ідеальний сніданок для всієї родини!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 250 гр.
- Манна крупа – 200 гр.
- Вишня – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати манник з сиром та вишнями, відокремте білки від жовтків. Приберіть білки на деякий час в холодильник.
В окремій мисці змішуємо жовтки, сир, сметану, цукор і ванілін. Все ретельно перемішуємо. Для отримання максимально однорідної маси можна скористатися заглибним блендером.
Далі в отриману сирну масу всипаємо манну крупу і розпушувач. Перемішуємо всі інгредієнти, залишаємо сирно-манное тісто на 15 хвилин.
дістаємо З холодильника білки збиваємо їх міксером до міцних піків.
Вводимо білкову масу в сирно-манное тісто. Акуратно все перемішуємо.
Вишню промиваємо, очищаємо від кісточок. Для даної випічки можна використовувати і заморожені ягоди.
Форму для випікання застелити пергаментом, відправте туди половину тіста, потім викладіть половину начинки – очищеної вишні. Залийте вишню рештою тестом, поверх нього викладіть другу половину ягідної начинки. Ставимо майбутню випічку в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Оцінюйте готовність лепешняку з допомогою зубочистки – вона повинна бути сухою, без налиплого тесту.
Манник з сиром та вишнями готовий!
Приємного вам чаювання!
Манник Манник без кефіру Манник з вишнею Манник з сиром в духовці Маннік на сметані в духовці Мокрий манник Пишний маннік на сметані розсипчастий