Манник з сиром та вишнями має ніжну і повітряну текстуру. Випічка виходить настільки смачною, що просто тане в роті! Вишня надає творожному маннику незвичайну соковитість. Приємні вишневі нотки підкорюють з першої проби. Манник з сиром та вишнями – ідеальний сніданок для всієї родини!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 250 гр.
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Вишня – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати манник з сиром та вишнями, відокремте білки від жовтків. Приберіть білки на деякий час в холодильник.

В окремій мисці змішуємо жовтки, сир, сметану, цукор і ванілін. Все ретельно перемішуємо. Для отримання максимально однорідної маси можна скористатися заглибним блендером.

Далі в отриману сирну масу всипаємо манну крупу і розпушувач. Перемішуємо всі інгредієнти, залишаємо сирно-манное тісто на 15 хвилин.

дістаємо З холодильника білки збиваємо їх міксером до міцних піків.

Вводимо білкову масу в сирно-манное тісто. Акуратно все перемішуємо.

Вишню промиваємо, очищаємо від кісточок. Для даної випічки можна використовувати і заморожені ягоди.

Форму для випікання застелити пергаментом, відправте туди половину тіста, потім викладіть половину начинки – очищеної вишні. Залийте вишню рештою тестом, поверх нього викладіть другу половину ягідної начинки. Ставимо майбутню випічку в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Оцінюйте готовність лепешняку з допомогою зубочистки – вона повинна бути сухою, без налиплого тесту.

Манник з сиром та вишнями готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без кефіру Манник з вишнею Манник з сиром в духовці Маннік на сметані в духовці Мокрий манник Пишний маннік на сметані розсипчастий