Манник – один з найпопулярніших домашніх десертів. Його легко готувати, а смак у нього просто приголомшливий. Особливо апетитним виходить манник з бананами без борошна. Ароматний і ніжний, він точно швидко зникне з тарілок!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 1,5 склянки
  • Манна крупа – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Банан – 2 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку з бананом без борошна? Манну крупу перемішуємо з кефіром і залишаємо набухати на півгодини.

В цей час з’єднуємо яйця, цукровий пісок і збиваємо їх блендером до густої маси.

Банани нарізаємо кубиками і трохи розминаємо.

Яблуко чистимо від шкірки, розрізаємо на частини і видаляємо кісточки. Потім подрібнюємо яблуко блендером або з допомогою великої терки.

Вершкове масло розтоплюємо на маленькому вогні.

З’єднуємо яєчну масу з манною, додаємо до них банани, яблука і вершкове масло. Все ретельно перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, заливаємо тісто і розподіляємо його по поверхні рівним шаром. Ставимо форму в духовку на 30-40 хв. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Манник Манник без молока Манник з яблуками Маннік на кефірі в духовці Маннік на кефірі класичний ПП манник ПП маннік на кефірі