Цей рецепт присвячується всім любителям яблучної і бананової випічки! Манник з яблуком і бананом виходить в міру солодким, соковитим, ніжним і повітряним. Дивно ситний і смачний пиріг під силу приготувати кожному. Сам по собі манник – досить проста випічка, але додавання яблука і банани надає десерту смакову родзинку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Банан – 2 шт.
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Щоб приготувати манник з яблуком і бананом, в підходящої ємності змішуємо манну крупу і кефір. Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. За цей час манна крупа повинна набрякнути.
Будь-яким зручним способом необхідно розтопити вершкове масло.
Банани очищаємо і розминаємо виделкою до стану пюре.
Яблука слід ретельно промити, очистити і порізати невеликими кубиками.
Збиваємо яйця з цукром. У процесі збивання додаємо і ванільний цукор.
В яєчно-цукрову суміш додаємо бананове пюре. Перемішуємо.
Наступний крок – набряклу манну крупу викладаємо до отриманої суміші, все перемішуємо.
Пшеничне борошно просіваємо, змішуємо з содою. Всипаємо суху суміш в робочу ємність до решти інгредієнтів. Вимішуємо масу до однорідного стану.
Додаємо в практично готове тісто розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
Всипаємо яблучну начинку в тісто, ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу яблук.
Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю рослинного масла, потім присипаємо пшеничним борошном. У підготовлену форму викладаємо тісто. Випікаємо десерт протягом 45-50 хвилин до готовності в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
Готову випічку остуджуємо, потім витягаємо з форми і присипаємо цукровою пудрою.
Манник з яблуком і бананом готовий!
Приємного вам чаювання!
Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі в духовці Пишний маннік на кефірі розсипчастий