Манник з родзинками на сметані в духовці – це самий простий пиріг, який знайомий нам з дитинства. Мама і бабуся готувала нам манник, кожен раз додаючи до нього різноманітні наповнювачі, ягоди, сухофрукти. Сьогодні ми займемося приготуванням лепешняку з родзинками. Дивно повітряний, приголомшливо смачний і абсолютно простий у приготуванні пиріг, який стане черговим приводом зібратися за чашкою чаю і пригадати безтурботне дитинство.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Ізюм – 100 гр.
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сметана 15% – 370 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати манник з родзинками на сметані в духовці просто! У глибокій мисці змішуємо сметану з манною крупою, добре перемішуємо і залишаємо на 40-50 хвилин, щоб манна крупа добре набухла.

В окрему глибоку ємність розбиваємо охолоджені яйця, додаємо цукор і за допомогою міксера збиваємо суміш до утворення пишної піни.

Набряклу манну крупу з’єднуємо з яєчною сумішшю, додаємо просіяне борошно. Родзинки висипаємо в глибоку ємність, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Потім воду зливаємо і відкидаємо ізюм на друшляк. Після того, як з нього стече вода, відправляємо його в тісто і добре перемішуємо всі інгредієнти до однорідності, щоб не було грудочок. Форму для випічки змащуємо шматочком м’якого вершкового масла і викладаємо в неї тісто, зверху розрівнюємо його силіконової лопаткою. Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо манник протягом 30-40 хвилин.

Готовий манник виймаємо з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він охолов. Потім виймаємо його з форми на блюдо, посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник з родзинками Маннік на сметані Маннік на сметані класичний