Манник зебра виглядає дуже цікаво, що приємно здивує не тільки домашніх, а й гостей. Такий зовнішній вигляд виходить з додаванням какао. Сам десерт виходить ніжним і смачним.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Манна крупа – 1 склянка
- Кефір – 2 склянки
- Борошно – 1 склянка
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лепешняку зебра на кефірі? Манну крупу висипаємо в зручну глибоку ємність, заливаємо двома склянками кефіру.
Ретельно перемішуємо кефір з манкою і додаємо до них цукор. Знову перемішуємо і залишаємо для набухання на 30 хвилин.
Після того, як манна крупа набухла, можна додавати борошно і соду. Ретельно перемішуємо. Потім вливаємо склянку олії і знову збиваємо до отримання однорідного тіста.
Отримане тісто розділяємо на дві частини, в одну з яких висипаємо какао-порошок. Перемішуємо.
Форму для випікання ретельно обмазуємо вершковим маслом.
Починаємо вливати манник, формуючи «зебру». Для цього виливаємо дві столові ложки тіста без какао, а потім дві такі ж з какао.
Виливати тісто різних кольорів потрібно акуратно, щоб виходив відомий візерунок. Так вчиняємо з усім рештою тестом.
Відправляємо пиріг в духовку на 25-30 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.
Готовий манник зебра можна подавати до столу як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Манник Манник без борошна Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі без яєць