Манник – десерт, який ми знаємо і любимо з дитинства. Пиріг виходить дуже смачним і з’їдається за лічені хвилини, тому раджу готувати відразу декілька порцій. Простий рецепт вийде навіть у молодої господині.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 3 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – за бажанням

Процес приготування:

Щоб приготувати маннік на молоці з борошном, приготуйте чотири склянки. Відміряйте склянку цукрового піску, склянка борошна, склянка манної крупи і склянку молока.

Заздалегідь розтопіть вершкове масло.

В глибоку миску розбийте курячі яйця, висипте цукровий пісок, додайте розтоплене вершкове масло, влийте рослинне масло і добре розмішайте.

В мікрохвильовій печі підігрійте склянку молока і додайте до отриманої раніше масі. Ретельно перемішайте.

Додайте манну крупу до рідких інгредієнтів.

Добре перемішайте і дайте набрякнути крупі 20-25 хвилин.

Змішайте в окремій ємності борошно, ванільний цукор і розпушувач.

Просіяти сухі інгредієнти через сито до набряклої манки. Добре розмішайте тісто до повного зникнення грудочок.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застелити пекарської папером.

Перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.

Випікайте 40 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Готовність перевірте шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте охолонути.

Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Розріжте на шматочки. Прикрасьте цукровою пудрою за бажанням.
Насолоджуйтеся смачним і ароматним десертом. Приємного апетиту!

Манник Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на молоці класичний