Що може бути краще і смачніше домашнього пирога, тим більше лепешняку Зебра на молоці? Звичайно ж, нічого! Такий манник готуємо з тіста двох кольорів – це просто, смачно і красиво! А скільки радості і захоплених емоцій він викликає у дітей! Сьогодні ми приготуємо манник Зебра за допомогою нашої кухонних помічниці – мультиварки. Завдяки рівномірному нагріванню, пиріг виходить рівним і пишним, а для того, щоб пиріг підрум’янився зверху, ми перевернемо його за 10 хвилин до кінця приготування, і він покриється тонкою рум’яною скоринкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 350 мл
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 15 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати манник Зебра на молоці просто! Молоко наливаємо в глибоку миску і ставимо в мікрохвильову піч, розігріваємо до температури 50-60 градусів, щоб воно було тепле.

Потім виймаємо молоко і додаємо в нього вершкове масло і всипаємо манну крупу.

Все добре перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб манна крупа набухла.

В чисту суху миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі.

За допомогою міксера збиваємо яйця до однорідної пишної піни.

Потім, не припиняючи збивати, в масу тонкою цівкою вводимо рослинне масло. Після чого збиваємо ще 1 хвилину.

Після того, як манка повністю розбухла в молоці, з’єднуємо її з яєчною масою, просіваємо борошно і розпушувач.

Добре вимішуємо тісто, щоб у ньому не було грудочок.

Відокремлюємо половину тіста в окрему миску і додаємо какао.

Ще раз добре вимішуємо і приступаємо до найцікавішого моменту.

Чашу мультиварки змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і починаємо викладати тісто.

У центр чаші викладаємо столову ложку шоколадного тіста, потім туди ж в центр ложку тіста без какао. Таким чином, викладаємо все тісто. Наприкінці за допомогою шпажки оформляємо малюнок: шпажку занурюємо у краю і проводимо їй в центр чаші, малюючи промені.

На мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин і закриваємо кришку. Через 50 хвилин необхідно відкрити кришку мультиварки і за допомогою кошика для варіння на пару перевернути пиріг, щоб він підрум’янився із зворотного боку.

Готовий манник виймаємо з мультиварки і залишаємо на 20-25 хвилин на решітці або чашу для варіння на пару, щоб він охолов.

Готовий пиріг викладаємо на блюдо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Манник без кефіру Манник в мультиварці Манник в мультиварці Редмонд Маннік на молоці в мультиварці ПП манник