Що може бути краще і смачніше домашнього пирога, тим більше лепешняку Зебра на молоці? Звичайно ж, нічого! Такий манник готуємо з тіста двох кольорів – це просто, смачно і красиво! А скільки радості і захоплених емоцій він викликає у дітей! Сьогодні ми приготуємо манник Зебра за допомогою нашої кухонних помічниці – мультиварки. Завдяки рівномірному нагріванню, пиріг виходить рівним і пишним, а для того, щоб пиріг підрум’янився зверху, ми перевернемо його за 10 хвилин до кінця приготування, і він покриється тонкою рум’яною скоринкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 350 мл
- Манна крупа – 200 гр.
- Масло рослинне – 70 мл
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 15 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати манник Зебра на молоці просто! Молоко наливаємо в глибоку миску і ставимо в мікрохвильову піч, розігріваємо до температури 50-60 градусів, щоб воно було тепле.
Потім виймаємо молоко і додаємо в нього вершкове масло і всипаємо манну крупу.
Все добре перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб манна крупа набухла.
В чисту суху миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі.
За допомогою міксера збиваємо яйця до однорідної пишної піни.
Потім, не припиняючи збивати, в масу тонкою цівкою вводимо рослинне масло. Після чого збиваємо ще 1 хвилину.
Після того, як манка повністю розбухла в молоці, з’єднуємо її з яєчною масою, просіваємо борошно і розпушувач.
Добре вимішуємо тісто, щоб у ньому не було грудочок.
Відокремлюємо половину тіста в окрему миску і додаємо какао.
Ще раз добре вимішуємо і приступаємо до найцікавішого моменту.
Чашу мультиварки змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і починаємо викладати тісто.
У центр чаші викладаємо столову ложку шоколадного тіста, потім туди ж в центр ложку тіста без какао. Таким чином, викладаємо все тісто. Наприкінці за допомогою шпажки оформляємо малюнок: шпажку занурюємо у краю і проводимо їй в центр чаші, малюючи промені.
На мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин і закриваємо кришку. Через 50 хвилин необхідно відкрити кришку мультиварки і за допомогою кошика для варіння на пару перевернути пиріг, щоб він підрум’янився із зворотного боку.
Готовий манник виймаємо з мультиварки і залишаємо на 20-25 хвилин на решітці або чашу для варіння на пару, щоб він охолов.
Готовий пиріг викладаємо на блюдо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Манник без кефіру Манник в мультиварці Манник в мультиварці Редмонд Маннік на молоці в мультиварці ПП манник