Взимку важко втриматися від того, щоб з’їсти баночку-другу ароматною заготовки. Вітамінний запас в організмі можна поповнити, відкривши до обіду маринований буряк, заготовлену самостійно влітку. Закачування містить мінімум складових, при цьому смак не гірше, ніж у виробів з магазину.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 3 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 150 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати маринований буряк з оцтом на зиму. Буряк помити зі щіткою і почистити, знову сполоснути.

Коренеплоди потерти на крупній тертці.

Всипати цукровий пісок, сіль, додати рафінована дезодорована олія. Все перемішати. Гасити масу на слабкому вогні близько 1 години. За 5 хв. до закінчення приготування влити оцет, перемішати.

Закатати маринований буряк в простерилізовані банки, попередньо прокип’ятивши кришки. Остудити загортання в перевернутому вигляді під теплою ковдрою, потім віднести в підвал на зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму