Якщо захотілося взимку холодного борщу, не потрібно відмовляти собі в цьому задоволенні. А щоб він мав насичений буряковий смак, потрібно влітку закатати в банки буряк-кубиками. Завдяки невеликому розміру шматочків вони повністю просочуються маринадом, який згодом надає супу неповторний запашний аромат.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Буряк – 4 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – 10 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція – 30 мл
  • Перець чорний горошок – 30 шт.
  • Гвоздика – 10 бутонів

Процес приготування:

Почнемо готувати маринований буряк для холодного борщу на зиму. Буряк добре вимити жорсткої стороною губки, обрізати хвостики з обох сторін і закрутити в фольгу, запекти в духовці до готовності.

Дістати коренеплоди з фольги і дати повністю охолонути, потім зняти шкірку і нарізати маленькими кубиками.

простерилізувати Банки, кришки прокип’ятити. Укласти на дно спеції і прянощі. Поділити їх в рівній кількості між 10 півлітровими банками. У глибокій каструлі змішати воду, сіль, цукор. Довести до кипіння, варити 2 хв. до розчинення кристалів, потім влити оцтову кислоту 70 % і вимкнути. За цей час буряк утрамбувати в банки до шийок. Залити киплячим маринадом, накрити кришками і стерилізувати в гарячій воді 15 хв. Банки закатати, дати охолонути в перевернутому вигляді, обгорнувши в що-небудь тепле.

Смачна маринована буряк на зиму готова.

Приємного апетиту!

Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму