Маринована рядовка синеножка викличе у ваших гостей подив і запитання про нього. Синеножка – гриб, який є представником сімейства Рядовкових. Багатьох лякає колір грибів, і вони вважають синеножки грибами, які не можна вживати в їжу. Проте затяті грибники знають, що, незважаючи на непоказний вигляд, гриби мають неймовірний смак. Пропоную почати.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Рядовка – 6 кг
- Гвоздика – 10 бутонів
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Вода – 2 л
- Оцтова есенція – 3 ч. л.
- Насіння кропу – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованої рядовки синеножки? Ретельно переберіть синеножки, очистіть від шкірки і промити їх у холодній проточній воді.
Великі синеножки розріжте на кілька частин. Вимиті синеножки викладіть в глибоку каструлю.
Поставте на газову плиту.
І залийте холодною водою, таким чином, щоб вона повністю покривала синеножки. Встановіть помірний вогонь.
Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте банки зручним для вас способом – в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі 7-10 хвилин. У кожну літрову банку влийте по одній чайній ложці оцтової есенції.
Коли синеножки добре закиплять, буде утворюватися піна.
Зніміть піну шумівкою, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
Зварені синеножки злийте через сито або друшляк. Добре промийте під холодною проточною водою, залиште на деякий час і дайте стекти зайвої рідини.
Гриби пристойно зменшаться в обсягах. Каструлю добре вимийте і знову викладіть в неї промиті синеножки.
Залийте необхідною кількістю холодної питної води.
Потім додайте сіль.
Додайте гвоздику, чорний перець горошком, лавровий лист і насіння кропу.
Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть приблизно 15-20 хвилин.
Гарячу каструлю акуратно зніміть з вогню. Скориставшись ополоником, щільно розкладіть синеножки і залийте маринадом.
Скориставшись закаточной машинкою акуратно, щоб не обпектися, загорніть стерильними кришками. Намагайтеся, щоб банки не потрапив лавровий лист.
Гарячі банки з маринованими синеножками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Охолоджені банки з маринованими синеножками перемістіть в темне прохолодне місце або в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Рецепти з рядовки Рецепти з синеножки Рядовка на зиму