Маринована рядовка синеножка викличе у ваших гостей подив і запитання про нього. Синеножка – гриб, який є представником сімейства Рядовкових. Багатьох лякає колір грибів, і вони вважають синеножки грибами, які не можна вживати в їжу. Проте затяті грибники знають, що, незважаючи на непоказний вигляд, гриби мають неймовірний смак. Пропоную почати.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Рядовка – 6 кг
  • Гвоздика – 10 бутонів
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Вода – 2 л
  • Оцтова есенція – 3 ч. л.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованої рядовки синеножки? Ретельно переберіть синеножки, очистіть від шкірки і промити їх у холодній проточній воді.

Великі синеножки розріжте на кілька частин. Вимиті синеножки викладіть в глибоку каструлю.

Поставте на газову плиту.

І залийте холодною водою, таким чином, щоб вона повністю покривала синеножки. Встановіть помірний вогонь.

Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте банки зручним для вас способом – в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі 7-10 хвилин. У кожну літрову банку влийте по одній чайній ложці оцтової есенції.

Коли синеножки добре закиплять, буде утворюватися піна.

Зніміть піну шумівкою, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.

Зварені синеножки злийте через сито або друшляк. Добре промийте під холодною проточною водою, залиште на деякий час і дайте стекти зайвої рідини.

Гриби пристойно зменшаться в обсягах. Каструлю добре вимийте і знову викладіть в неї промиті синеножки.

Залийте необхідною кількістю холодної питної води.

Потім додайте сіль.

Додайте гвоздику, чорний перець горошком, лавровий лист і насіння кропу.

Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть приблизно 15-20 хвилин.

Гарячу каструлю акуратно зніміть з вогню. Скориставшись ополоником, щільно розкладіть синеножки і залийте маринадом.

Скориставшись закаточной машинкою акуратно, щоб не обпектися, загорніть стерильними кришками. Намагайтеся, щоб банки не потрапив лавровий лист.

Гарячі банки з маринованими синеножками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Охолоджені банки з маринованими синеножками перемістіть в темне прохолодне місце або в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Рецепти з рядовки Рецепти з синеножки Рядовка на зиму