Пропоную скористатися ще одним швидким та простим рецептом і приготувати ароматну мариновану тополевую рядовки на зиму. Грибна закуска стане прикрасою вашого обіднього столу. Також мариновані грибочки можна подати на святковий стіл в якості неймовірно ніжного частування. Обов’язково приготуйте, і ваші рідні і близькі будуть в захваті.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рядовка (тополевая) – 2 кг
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Лавровий лист – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованої рядовки тополевой на зиму смачний! Першим ділом добре переберіть, очистіть від шкірки і лісового сміття, а потім ретельно промийте тополевую рядовки у холодній проточній воді.
Вимиті гриби викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на плиту і варіть гриби 30 хвилин після закипання на мінімальному вогні, періодично помішуючи і знімаючи піну.
Вимийте і стерилізуйте банки на водяній бані або іншим зручним способом. Кришки прокип’ятіть.
Відварену рядовки злийте через друшляк.
Приготуйте маринад. Викладіть В каструлю лавровий лист, гвоздику, перець чорний горошком, цукровий пісок і сіль.
Залийте вказаним у рецепті кількістю питної води. Поставте на середній вогонь і закип’ятіть. Потім зменшіть вогонь.
Викладіть відварену тополевую рядовки в маринад і варіть ще приблизно 20 хвилин, потім влийте необхідну кількість столового оцту.
Ретельно перемішайте і прокип’ятіть рядовки в ароматному маринаді ще 5-7 хвилин. Після чого відразу зніміть з вогню.
Акуратно розкладіть тополевую рядовки по стерильним банкам, залийте гарячим маринадом.
Гарячі банки з грибами добре загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки.
Потім банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Потім перемістіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Рецепти з синеножки Рядовка на зиму