З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом маринованої рядовки з гвоздикою. Гриби виходять неймовірно ароматним, соковитим і хрусткими. Приготуйте і насолоджуйтеся цим делікатесом взимку. Мариновану рядовки можна подавати як самостійну закуску або використовувати для приготування салатів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рядовка – 2 кг
- Лавровий лист – 3 шт.
- Вода – 750 мл
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Гвоздика – 3 бутона
- Сіль – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Парасольки кропу – за смаком
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати рядовки, мариновану з гвоздикою легко! Ретельно переберіть, очистіть від шкірки і промийте рядовки у холодній проточній воді. Великі гриби розріжте на кілька частин. Викладіть в глибоку ємність, залийте великою кількістю холодної води і залиште приблизно на 12-24 години, кожні 5-6 годин, міняючи воду. Потім злийте воду і ретельно промийте гриби.
Вимиті рядовки викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Відварену рядовки злийте через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.
Вимийте і стерилізуйте банки зручним способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Приготуйте маринад. Викладіть В каструлю лавровий лист, гвоздику, перець чорний горошком, запашний перець, ріпчасту цибулю, цукровий пісок і сіль. Залийте необхідною кількістю питної води. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
Потім зменшіть вогонь. Викладіть рядовки в маринад, зверху викладіть парасольки кропу і варіть ще приблизно 15-20 хвилин після повторного закипання, потім додати столовий оцет. Перемішайте і прокип’ятіть рядовки в ароматному маринаді ще 3-5 хвилини. Після чого зніміть з вогню.
Скориставшись шумівкою, акуратно розкладіть гарячу мариновану рядовки з гвоздикою по стерильним банкам. Гарячий маринад акуратно процідіть через дрібне сито і залийте їм мариновану рядовки.
Гарячі банки з маринованою рядуванням добре закрутіть стерильними кришками. Банки з маринованою рядуванням переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до повного охолодження. Потім перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання в підвал, льох або холодильник.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Синеножка на зиму