З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом маринованої рядовки з гвоздикою. Гриби виходять неймовірно ароматним, соковитим і хрусткими. Приготуйте і насолоджуйтеся цим делікатесом взимку. Мариновану рядовки можна подавати як самостійну закуску або використовувати для приготування салатів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Рядовка – 2 кг
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 750 мл
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати рядовки, мариновану з гвоздикою легко! Ретельно переберіть, очистіть від шкірки і промийте рядовки у холодній проточній воді. Великі гриби розріжте на кілька частин. Викладіть в глибоку ємність, залийте великою кількістю холодної води і залиште приблизно на 12-24 години, кожні 5-6 годин, міняючи воду. Потім злийте воду і ретельно промийте гриби.

Вимиті рядовки викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Відварену рядовки злийте через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Вимийте і стерилізуйте банки зручним способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Приготуйте маринад. Викладіть В каструлю лавровий лист, гвоздику, перець чорний горошком, запашний перець, ріпчасту цибулю, цукровий пісок і сіль. Залийте необхідною кількістю питної води. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.

Потім зменшіть вогонь. Викладіть рядовки в маринад, зверху викладіть парасольки кропу і варіть ще приблизно 15-20 хвилин після повторного закипання, потім додати столовий оцет. Перемішайте і прокип’ятіть рядовки в ароматному маринаді ще 3-5 хвилини. Після чого зніміть з вогню.

Скориставшись шумівкою, акуратно розкладіть гарячу мариновану рядовки з гвоздикою по стерильним банкам. Гарячий маринад акуратно процідіть через дрібне сито і залийте їм мариновану рядовки.

Гарячі банки з маринованою рядуванням добре закрутіть стерильними кришками. Банки з маринованою рядуванням переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до повного охолодження. Потім перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання в підвал, льох або холодильник.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Синеножка на зиму