Маринування – це найпростіший спосіб заготівлі біланів. Гриби маринуються під гнітом в солоному розсолі зі спеціями близько тижня, після чого їх можна дегустувати. Хрусткі, в міру солоні, вони послужать відмінним гарніром до м’яса і овочів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Білани – 2 кг
- Сіль велика – 50 гр.
- Часник – 70 – 80 гр.
- Перець чорний горошок – 2 – 4 шт.
- Кмин – 5 гр.
- Парасольки кропу (сушених) – 100 гр.
- Розмарин сушений – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати мариновані білани на зиму в банках легко! Білани викладаємо в глибоку ємність і заливаємо холодною проточною водою, залишаємо на 10-12 годин. За цей час 2-3 рази міняємо воду.
Після того, як білани добре отмокла у воді, чистимо їх.
Відварюємо білани в киплячій воді 5-7 хвилин і знімаємо з вогню.
Потім додаємо у воду сіль, перемішуємо і викладаємо у воду гриби.
У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Відкидаємо гриби на друшляк і даємо їм стекти від води.
Білани перекладаємо з друшляка в каструлю, додаємо сіль і добре перемішуємо.
На дно простерилізованій банки укладаємо парасольки кропу, потім невеликий шар грибів, посипаємо їх подрібненим скибочками часником, кмином і розмарином, додаємо перець. Таким чином, заповнюємо банку до самого верху.
Зверху на гриби кладемо гніт і закриваємо банку капроновою кришкою. Залишаємо гриби у холодильнику на добу, вони повинні пустити сік. Якщо соку виявиться мало, тоді необхідно приготувати розсіл з 1 літра води і 1 ст. л. солі, прокип’ятити, остудити і долити розсіл до горлечка банки, щоб він покрив усі гриби. Готові мариновані білани будуть через 8-9 днів.
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму