Цей рецепт маринування білих грибів можна вважати класичним. Маринування без подальшої стерилізації заготовки дуже спрощує і скорочує процес приготування. Білі гриби, заготовлені цим способом, виходять смачними і красивими на вигляд.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Білі гриби – 1 кг
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль велика – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 3 – 4 шт.
  • Гірчиця французька – 0.33 ч. л.
  • Лимонна кислота – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновані білі гриби без стерилізації. Для початку потрібно приготувати гриби до маринування. Їх треба перебрати, почистити і добре промити у великій кількості води.

Промиті гриби потрібно відварити до готовності. Ви зможете зрозуміти, що гриби вже зварилися, коли вони опустяться на дно каструлі.

Далі приготуйте для грибів маринад: закип’ятіть очищену воду в каструлі, додайте сіль з цукром, оцет і спеції за смаком, а також лавровий лист. В цей же час стерилізуйте банки для грибів.

В банку вкладіть чорний перець, трохи зерен гірчиці і перчики. Вкладіть гриби, залийте їх маринадом і закатайте. Коли заготовка повністю охолоне, приберіть її на зберігання в темне прохолодне місце.

Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби на зиму