Цей рецепт маринування білих грибів можна вважати класичним. Маринування без подальшої стерилізації заготовки дуже спрощує і скорочує процес приготування. Білі гриби, заготовлені цим способом, виходять смачними і красивими на вигляд.
Інгредієнти: на 1 л.
- Білі гриби – 1 кг
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль велика – 1,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 3 – 4 шт.
- Гірчиця французька – 0.33 ч. л.
- Лимонна кислота – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані білі гриби без стерилізації. Для початку потрібно приготувати гриби до маринування. Їх треба перебрати, почистити і добре промити у великій кількості води.
Промиті гриби потрібно відварити до готовності. Ви зможете зрозуміти, що гриби вже зварилися, коли вони опустяться на дно каструлі.
Далі приготуйте для грибів маринад: закип’ятіть очищену воду в каструлі, додайте сіль з цукром, оцет і спеції за смаком, а також лавровий лист. В цей же час стерилізуйте банки для грибів.
В банку вкладіть чорний перець, трохи зерен гірчиці і перчики. Вкладіть гриби, залийте їх маринадом і закатайте. Коли заготовка повністю охолоне, приберіть її на зберігання в темне прохолодне місце.
Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби на зиму