Гриби можна консервувати на зиму гарячим і холодним способом. Сьогодні я хочу поділитися простим рецептом ароматних маринованих рижиків гарячим способом. Грибочки виходять хрусткими і дуже апетитними. Обов’язково приготуйте, щоб поласувати взимку цієї соковитої закускою.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рижики свіжі – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Вода – 500 мл
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Оцет столовий 9% – 2,5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані гриби гарячим способом? Перш за все, добре гриби переберіть, ретельно очистіть їх від лісового сміття і промийте в холодній проточній воді кілька разів. Відокремте ніжки від капелюшків грибів. Якщо капелюшки великі, то розрізати їх на частини.
Промиті гриби викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби приблизно 20-25 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
Банки вимийте і стерилізуйте їх у духовці або в мікрохвильовій печі.
Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте сіль, цукровий пісок, парасольки кропу, лавровий лист і чорний перець горошком.
Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть маринад ще 5 хвилин.
Зварені гриби злити через сито або друшляк, потім викладіть в маринад і влийте столовий оцет, перемішайте і відразу зніміть з вогню.
Гарячі рижики рівномірно розподіліть по стерильним банкам.
Банки з рижиками залийте гарячим ароматним маринадом і добре закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки.
Банки з рижиками переверніть догори дном, закутайте махровим рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.
Після повного охолодження банки з маринованими рижиками переверніть і перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Мариновані гриби подавайте на стіл, заправивши олією з запахом.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби Мариновані гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Солоні рижики Як приготувати рижики - рецепти