Рижики не відносяться до благородних грибів, але за свій цікавий і пікантний смак високо цінуються знавцями. Солять гриби зазвичай восени, а влітку ви можете замаринувати їх в банках. У даному рецепті вам пропонується замаринувати рижики без стерилізації і методом тривалого варіння в первинному розсолі з подальшою їх заливкою маринадом в банках.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Рижики свіжі – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1.5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Для маринаду: –
  • Сіль – 1.5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати мариновані гриби в домашніх умовах? Гриби переберіть, ретельно промийте під проточною водою і покладіть їх в глибоку миску. Залийте гриби холодною водою і на 30 хвилин помістіть зверху будь-який вантаж.

Потім гриби перекладіть у велику каструлю і залийте солоною водою з розрахунку 1,5 ст. л. солі на один літр води. Варіть рижики в цьому розсолі протягом 50 хвилин. Гриби не будуть пересоленными, так як розсіл після варіння виливається.

Відварені гриби відкиньте на друшляк. В окремій каструлі зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості води, солі та цукру. Покладіть В маринад потрібні спеції.

Будь-яким способом стерилізуйте банки для заготівлі і прокип’ятіть кришки.

В банки розкладіть відварені гриби, заповнюючи їх не дуже щільно. Потім в кожну банку налийте по 0,5 чайної ложечки 70%-ного оцту. Залийте гриби в банках звареним маринадом і відразу герметично закупорьте кришками. Для тривалого зберігання можете банки закрити гарячими пластмасовими кришками.

Закатані банки з маринованими рижиками переверніть на кришки і після повного охолодження перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих заготовок!

Гриби на зиму Мариновані гриби Мариновані гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму