В цьому рецепті вам пропонується приготувати унікальну заготівлю замаринувати опеньки з цибулею. Такі гриби будуть делікатесом для будь-якого столу. Для цієї заготовки виберіть невеликі грибочки. Готуємо зі стерилізацією. Кількість спецій можете змінити по своєму смаку.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Опеньки свіжі – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Часник – 6 зуб.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати мариновані опеньки з цибулею просто! Опеньки ретельно переберіть, видаляючи весь сміття. Потім промийте їх під проточною водою.

Помістіть гриби у велику каструлю, залийте водою і на сильному вогні доведіть гриби до кипіння.

Варіть опеньки на невеликому вогні протягом 25 хвилин від початку кипіння, знімаючи всю пінку з поверхні відвару. Зварені опеньки відкиньте на друшляк.

В окремій каструлі зваріть маринад із вказаного в рецепті розрахунку води, солі та цукру. У маринад покласти всі спеції і поваріть його 5 хвилин.

зварений маринад перекладіть відварені опеньки і додайте до них укропные парасольки. Поваріть гриби в маринаді зі спеціями 20 хвилин.

Почистіть цибулини і зубки часнику. Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а часник на слайсы. Покладіть цибулю і часник в чисті баночки для заготівлі.

Потім розлийте по банках гриби з маринадом, заповнюючи їх не до самого верху.

Прямо в банки налийте столовий оцет з розрахунку 1,5 ст. л. на літрову банку.

Баночки закрийте кришками і стерилізуйте гриби протягом 30 хвилин. Правила стерилізації загальноприйняті.

Потім баночки герметично закупорьте, переверніть на кришки і остудіть під махровим рушником.

Вдалих заготовок!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти