Осінь – чудова пора, яка багата такими прекрасними дарами, як рижики. Багато господині заготовляють гриби на зиму з оцтом, але я хочу поділитися простим і швидким рецептом маринованих рижиків з лимонною кислотою. Процес приготування ускладнюється лише попередньою обробкою грибів.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Рижики свіжі – 5 кг
- Сіль – 5 ст. л.
- Лимонна кислота – 2,5 ч. л.
- Вода – 1,5 л
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 1,5 ч. л.
- Перець запашний мелений – 1,5 ч. л.
- Часник – 10 зуб.
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Парасольки кропу – 5 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих рижиків з лимонною кислотою смачний! Першим ділом ретельно переберіть і добре промийте гриби в холодній проточній воді. Відокремте ніжки від капелюшків грибів. Відсортуйте гриби таким чином, щоб гриби були однакового невеликого розміру. Якщо капелюшки великі, то розріжте їх на кілька частин.
Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. У глибоку каструлю налийте необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте вказане в рецепті кількість кухонної солі і лимонної кислоти.
Підготовлені гриби викладіть в киплячий маринад, додайте лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець горошком, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 15-20 хвилин, періодично помішуючи. Промийте під водою листя чорної смородини і парасольки кропу. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте на кілька частин.
В стерильні банки укладіть парасольки кропу, листя чорної смородини і часник. Банки заповніть рижики, залийте гарячим ароматним маринадом і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Банки з рижиками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.
Після повного охолодження банки з маринованими рижиками переверніть і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання. Мариновані гриби подавайте на святковий стіл, заправивши олією з запахом, прикрасивши за бажанням ріпчастою цибулею, нарізаною півкільцями.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби Мариновані гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Як приготувати рижики - рецепти