Замаринувати лисички на зиму нескладно. Ці гриби не треба чистити, вони не червиві і не вимагають додаткової обробки. Лисички, замариновані за даним рецептом, будуть мати ніжний і хрусткий смак і добре збережуть свою форму в маринаді.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Лисички варені – 2 л
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих лисичок на зиму. Лисички ретельно переберіть і видаліть корінці.

Потім гриби промийте під проточною водою, ретельно вимиваючи бруд під капелюшками.

Підготовлені лисички перекладіть в каструлю з киплячою водою. Воду не соліть. Варіть лисички протягом 10 хвилин від початку кипіння, знімаючи всю пінку з поверхні. Відварені лисички відкиньте на друшляк або вийміть з відвару ситечком і відміряйте потрібну кількість згідно з рецептом.

В іншій каструлі зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості води, солі, цукру, оцту і спецій. Перекладіть в маринад відварені лисички і варіть їх на невеликому вогні протягом 1 години. Не забувайте їх перемішувати.

Поки лисички варяться в маринаді, будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки. Мариновані лисички розкладіть по банках, укладаючи їх досить щільно. Потім залийте гриби маринадом.

Баночки закатаю, переверніть на кришки і остудіть під «шубою», хоча накривати не обов’язково. Перенесіть мариновані лисички на зберігання в темне і прохолодне місце.

Вдалих заготовок!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички з оцтом