Хрустка закуска з гуртків кабачка має пікантний аромат за рахунок спецій і часнику. Готуємо зі стерилізацією банок, так закачування вийде смачною і буде відмінно зберігатися.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки (невеликі) – 1 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати мариновані кабачки на 1 літрову банку, кабачки вимийте за допомогою губки або щітки. Обріжте у них кінчики і залиште трохи обсохнути.

В цей час перевірте літрову банку на відсутність сколів, вимийте з содою і стерилізуйте 10 хвилин.

Часник очистіть і сполосніть. Лист хрону і кріп промийте і розріжте на 2-3 великих шматки.

В банку закиньте часточки часнику, хрін і кріп, а також горошини перцю.

Якщо кабачки молоді, наріжте їх кільцями по півсантиметра товщиною і розділіть навпіл. У дорослих плодів зріжте шкірку, видаліть серцевину і спочатку нарізайте їх кільцями, а потім розділіть ще на 4 частини.

Укладіть шматки кабачків щільно в банку, всипте в тару сіль і цукор, влийте оцет і залийте до верху водою.

В широкій каструлі прокип’ятіть банку з заготівлею, прикривши її простерилізованій кришкою, протягом 10 хвилин.

Дістаньте банку, закупорьте кришкою, переверніть і накрийте ковдрою. Залиште до абсолютного охолодження на добу.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Мариновані кабачки