Хрустка закуска з гуртків кабачка має пікантний аромат за рахунок спецій і часнику. Готуємо зі стерилізацією банок, так закачування вийде смачною і буде відмінно зберігатися.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки (невеликі) – 1 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати мариновані кабачки на 1 літрову банку, кабачки вимийте за допомогою губки або щітки. Обріжте у них кінчики і залиште трохи обсохнути.
В цей час перевірте літрову банку на відсутність сколів, вимийте з содою і стерилізуйте 10 хвилин.
Часник очистіть і сполосніть. Лист хрону і кріп промийте і розріжте на 2-3 великих шматки.
В банку закиньте часточки часнику, хрін і кріп, а також горошини перцю.
Якщо кабачки молоді, наріжте їх кільцями по півсантиметра товщиною і розділіть навпіл. У дорослих плодів зріжте шкірку, видаліть серцевину і спочатку нарізайте їх кільцями, а потім розділіть ще на 4 частини.
Укладіть шматки кабачків щільно в банку, всипте в тару сіль і цукор, влийте оцет і залийте до верху водою.
В широкій каструлі прокип’ятіть банку з заготівлею, прикривши її простерилізованій кришкою, протягом 10 хвилин.
Дістаньте банку, закупорьте кришкою, переверніть і накрийте ковдрою. Залиште до абсолютного охолодження на добу.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Мариновані кабачки