Дивовижне блюдо корейської кухні, яке обов’язково потрібно заготовити на зиму. Якщо ви не любите пікантні закачування, то спробуйте рецепт без використання перцю. Смак виходить дуже ніжним і соковитим. Ласощі!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 2 головки
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Приправа для корейської моркви – за смаком
  • Масло соняшникове – 120 мл

Процес приготування:

Як почати готувати кабачки по-корейськи на зиму без болгарського перцю? Відразу підготуємо банки. Для цього ставимо їх у духовку, нагріємо її до 120 градусів і витримуємо банки протягом 15 хв. А для кришок закипятим воду і проваримо їх 5 хв.

Якщо у вас зрілі кабачки, то краще зрізати шкірку. З молодих шкірку можна не зрізати.

кабачки Розрізаємо на половинки і вичищаємо насіння.

Далі нам знадобитися спеціальна корейська терка, натираємо на ній кабачки. Складаємо їх в глибоку ємність.

Таким образам подрібнюємо почищену моркву.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.

Часник дрібно кришимо ножем.

Змішуємо всі овочі і посипаємо цукром і сіллю, а також масло і оцет.

Перемішуємо і залишаємо просочитися на 30 хв. Розкладаємо по банках так, щоб зверху залишалося 2 див. Прикриваємо їх кришками і ставимо банки в каструлю, заливаємо в неї воду і стерилізуємо банки 20 хв. (пів-літрові) або ж 40 хв. (на 1 літр).

Закочує банки і залишаємо в кімнатній температурі за повного остигання.

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки як грузді Консервовані кабачки Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму