При маринуванні лисичок без стерилізації гриби, як володіють тонкою структурою, добре збережуть свою форму і хрусткий смак. Для заготівлі візьміть невеликі баночки і виберіть молоді та міцні грибочки.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Лисички свіжі – 1 кг
  • Вода – 800 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Перець запашний – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл

Процес приготування:

Готувати мариновані лисички без стерилізації просто! Ретельно очистіть їх від сміття та піску, потім замочити на 15 хвилин у холодній воді і після цього добре промийте.

В каструлі закип’ятіть 2 літри води і в окріп перекладіть підготовлені лисички. Поваріть їх протягом 10 хвилин, не більше, на середньому вогні. Пінку з поверхні відвару зніміть.

Потім весь відвар злийте і залийте їх окропом в обсязі 800 мл.

Покладіть до грибів вказане в рецепті кількість солі, цукру і всі перераховані спеції, крім оцту. Поваріть лисички в маринаді протягом 10 хвилин.

До кінця варіння налийте в маринад оцет і покладіть нарізаний на пластинки часник. Поваріть гриби ще 2-3 хвилини вимкніть вогонь.

Лисички розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки. Залийте гарячим маринадом гриби і баночки герметично закупорьте.

Банки переверніть на кришки, накрийте махровим рушником і після охолодження перенесіть на зберігання.

Мариновані лисички можете подавати до столу зі свіжим цибулею та олією.

Вдалих заготовок!

Гриби на зиму Мариновані лисички з оцтом Мариновані лисички на зиму Як готувати лисички - рецепти