Щоб ласувати маринованими лисичками цілий рік, їх можна законсервувати в домашніх умовах. В якості консерванту часто використовується лимонна кислота. Вона ніяк не погіршує смакові якості грибної закуски. Лисички не вимагають тривалої обробки, тому дані гриби є дуже популярними для домашніх заготовок.
Інгредієнти: на 2 л.
- Лисички свіжі – 2 кг
- Лимонна кислота – 10 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Лавровий лист – 4 – 5 шт.
- Гвоздика – 5 – 6 бутонів
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати мариновані лисички з лимонною кислотою, гриби слід промити під проточною водою, попередньо перебравши їх від лісового сміття.
Далі промиті лисички необхідно відварити в каструлю викладаємо гриби, заливаємо водою (2 л) і ставимо на вогонь. Проварюємо лисички протягом 15-20 хвилин. Відварені лисички дістаємо з каструлі, відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
Приготуємо маринад. У каструлю наливаємо необхідну кількість води (1 л), додаємо до неї лавровий лист, гвоздику, чорний перець, сіль та цукровий пісок. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо маринад до кипіння.
У киплячий маринад викладаємо лисички, додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і проварюємо 7-8 хвилин.
Далі гриби разом з маринадом необхідно розкласти по стерилізованим банкам, закрити щільно кришками. Остуджуємо заготовку під теплою ковдрою в перевернутому вигляді. Потім переміщуємо лисички на зберігання в комору або підвал. Мариновані лисички з лимонною кислотою готові!
Приємного вам апетиту!
Гриби на зиму Лисички на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички на зиму Як готувати лисички - рецепти