Маслюки – це невеликі гриби з темною липкою капелюшком, які відмінно підходять для консервації. Відварюємо гриби до готовності, додаємо спеції і сіль, заливаємо їх гарячим розсолом і чекаємо, поки вони промаринуются. Все швидко і просто, давайте приступимо до приготування!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Маслюки свіжі – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 – 4 шт.
  • Перець запашний – 6 – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
  • Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування маринованих маслюків під капроновою кришкою смачний! Маслюки чистимо від сміття і липкою шкірки, промиваємо кілька разів в прохолодній проточній воді.

Закидаємо гриби в каструлю з киплячою підсоленою водою і відварюємо 30 хвилин, не забуваючи знімати піну, що утворюється. Потім відкидаємо гриби на друшляк і промиваємо водою. Залишаємо гриби на 10-15 хвилин, щоб вони стекли від води.

Готуємо маринад: наливаємо в каструлю воду, доводимо до кипіння, додаємо сіль, оцет, добре перемішуємо, кип’ятити 3-4 хвилини і знімаємо з вогню.

На дно простерилізованих баночок викладаємо часник, парасольки кропу, лавровий лист і перець, викладаємо відварені гриби і заливаємо їх гарячим маринадом. Щільно закриваємо баночку капроновою кришкою і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо гриби на зберігання в холодильник.

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Маслюки на зиму маслюки Солоні