Засолювання вовнянок гарячим способом проста смачна і сподобається вашим домочадцям!. При такому методі соління гриби будуть повністю готові до вживання через три тижні – вони просолятся до хрускоту і придбають характерний насичений смак. Якщо є необхідність зберегти готові солоні вовнянки на тривалий термін, просто перекладіть їх в банки разом з розсолом, накрийте пластиковими кришками і поставте в холодильник. Так гриби відмінно збережуться ще на два – три місяці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Волнушки – 1 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Сіль велика – 50 гр.
  • Сіль крупна (для варіння) – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода (для варіння) – 1 л

Процес приготування:

Рецепт засолки вовнянок гарячим способом смачний! Вовнянки очищаємо від випадкового сміття, дефектних ділянок і залишків грибниці. Ретельно гриби промиваємо в проточній воді. Розміщуємо їх в ємність відповідного розміру, заливаємо холодною водою так, щоб рідина повністю покривала поверхню грибів. Залишаємо вовнянки вимочуватися протягом доби – це потрібно для позбавлення від природного гіркоти.

Вимочені вовнянки проціджуємо від води. Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо свіжою порцією води, додаємо вказану кількість солі і ставимо на плиту. Доводимо воду з грибами до кипіння і варимо протягом двадцяти хвилин при низькій температурі. До кінця приготування вовнянки повинні зануритися на дно каструлі. Після варіння відкидаємо гриби на друшляк і даємо відвару стекти.

Листя вишні, смородини, хрону ретельно промиваємо проточною водою. Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо на скибочки. У чисту суху ємність викладаємо шарами зелень і відварені вовнянки, посипаючи їх сіллю, чорним меленим перцем, горохи запашного перцю і шматочками часнику. Повторюємо чергування шарів зазначених продуктів, поки вони не закінчаться.

На поверхню покладених грибів кладемо тарілку меншого діаметру догори дном. А зверху встановлюємо вантаж, щоб добре притиснути вовнянки. В якості гніту можна використовувати різні ємності з водою. У такому вигляді відправляємо гриби в прохолодне місце, наприклад, у погріб. Через три-чотири тижні вовнянки повністю просолятся і будуть вже готові до вживання.

Якщо готові вовнянки здадуться занадто солоними, це можна легко скоригувати. Потрібно лише гриби замочити на годину в холодній воді – ступінь солоності знизиться. Солоні вовнянки можна подавати з дрібно нарізаною ріпчаста цибулею – він вигідно відтіняє хрусткі, ароматні гриби.

Приємного апетиту!

Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки Солоні гриби на зиму