Мариновані маслюки – це непередаваний грибний запах і приголомшливий смак лісових дарів. Хрусткі, в міру солоні, пряні, з невеликою кислинкою, вони чудово доповнять будь-який гарнір і стануть чудовою закускою на святковому столі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 4 ч. л.
- Лавровий лист – 2 – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 – 7 шт.
- Гвоздика – 2 – 4 бутона
- Оцтова есенція – 2 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Готувати мариновані маслюки в домашніх умовах просто! Маслюки промиваємо під проточною водою, чистимо від сміття і липкою шкірки. Якщо маслюки великого розміру – розрізаємо їх на кілька частин. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, трохи підсолюємо і закидаємо підготовлені гриби. Відварюємо 15-20 хвилин, після чого знімаємо з вогню і відкидаємо гриби на друшляк.
Потім наливаємо в каструлю зазначену норму води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як вода скипить – додаємо спеції і гриби, перемішуємо і відварюємо 25 хвилин. В кінці варіння додаємо оцтову есенцію, проварюємо 5 хвилин, після чого знімаємо каструлю з грибами з вогню.
Банки промиваємо питною содою, споліскують водою і стерилізуємо в духовій шафі при 110-120 градусах, помістивши їх на решітку шийкою вниз 5-7 хвилин. Позика банки виймаємо з духовки і даємо їм трохи охолонути. На дно кожної банки кладемо лавровий лист і нарізаний на шматочки часник.
Гарячі маслюки разом з маринадом розкладаємо по банках і щільно закриваємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Готові закрутки прибираємо в темне прохолодне місце, де вони можуть зберігатися протягом декількох місяців.
Гриби на зиму Маслюки на зиму маслюки Солоні Як приготувати маслюки - рецепти