Ароматні мариновані маслюки з часником зможуть доповнити як обідній, так і святковий стіл. Ситну закуску можна подавати з гарніром або ж просто так. Процес приготування не займе у вас багато часу.
Інгредієнти: на 2 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Часник – 1 головка
- Вода – 1 л
- Сіль – 4 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Лавровий лист – за смаком
- Оцтова есенція – 3 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих маслюків з часником смачний! Гриби перебираємо і чистимо, після чого гарненько миємо й за необхідності нарізаємо. Заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин, періодично прибираючи пінку. Потім гриби відкидаємо на друшляк.
В окремій каструлі кип’ятимо літр води, потім додаємо в неї сіль, цукор, перець, гвоздику і сіль. Перемішуємо і додаємо в маринад відварені гриби. Варимо 30 хвилин. За пару хвилин до готовності вливаємо оцтову есенцію.
Стерилізуємо банки. У них викладаємо очищені зубчики часнику і лаврові листки.
Потім в банки вливаємо маслюки в маринаді. Закриваємо кришками.
Банкам даємо охолонути при кімнатній температурі, після чого їх можна відправляти на зберігання. Мариновані маслюки з часником готові!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму маслюки Солоні