Ароматні мариновані маслюки з часником зможуть доповнити як обідній, так і святковий стіл. Ситну закуску можна подавати з гарніром або ж просто так. Процес приготування не займе у вас багато часу.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Маслюки свіжі – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Лавровий лист – за смаком
  • Оцтова есенція – 3 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування маринованих маслюків з часником смачний! Гриби перебираємо і чистимо, після чого гарненько миємо й за необхідності нарізаємо. Заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин, періодично прибираючи пінку. Потім гриби відкидаємо на друшляк.

В окремій каструлі кип’ятимо літр води, потім додаємо в неї сіль, цукор, перець, гвоздику і сіль. Перемішуємо і додаємо в маринад відварені гриби. Варимо 30 хвилин. За пару хвилин до готовності вливаємо оцтову есенцію.

Стерилізуємо банки. У них викладаємо очищені зубчики часнику і лаврові листки.

Потім в банки вливаємо маслюки в маринаді. Закриваємо кришками.

Банкам даємо охолонути при кімнатній температурі, після чого їх можна відправляти на зберігання. Мариновані маслюки з часником готові!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму маслюки Солоні