Мариновані гриби на зиму – це справжнє смакоти! Обов’язково заготуйте пару баночок такої смакоти! Соковиті, апетитні, ароматні – вони не затриматися надовго на полицях!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Маслюки свіжі – 1 кг
  • Вода (для маринаду) – 200 мл
  • Вода (для варіння грибів) – 1 л
  • Сіль – 40 гр.
  • Лимонна кислота – 0,3 гр.
  • Оцтова есенція – 6 мл
  • Гвоздика – 4 бутона
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати мариновані маслюки з лимонною кислотою просто! Маслюки моєму, перебираємо і чистимо. Потім кладемо їх в каструлю і заливаємо водою (приблизно 1 літр).


Додаємо сіль і лимонну кислоту, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і продовжуємо варити 40 хв. За 10 хв. до готовності відправляємо в каструлю лавровий лист, гвоздику, перець та інші спеції.

Розкладаємо маслюки по стерилізованим банкам.

В готовий маринад додаємо оцет і заливаємо їм маслюки. Щільно закатуємо кришками і перевертаємо догори дном.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму Як приготувати маслюки - рецепти