Мариновані гриби на зиму – це справжнє смакоти! Обов’язково заготуйте пару баночок такої смакоти! Соковиті, апетитні, ароматні – вони не затриматися надовго на полицях!
Інгредієнти: на 2 л.
- Маслюки свіжі – 1 кг
- Вода (для маринаду) – 200 мл
- Вода (для варіння грибів) – 1 л
- Сіль – 40 гр.
- Лимонна кислота – 0,3 гр.
- Оцтова есенція – 6 мл
- Гвоздика – 4 бутона
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати мариновані маслюки з лимонною кислотою просто! Маслюки моєму, перебираємо і чистимо. Потім кладемо їх в каструлю і заливаємо водою (приблизно 1 літр).
Додаємо сіль і лимонну кислоту, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і продовжуємо варити 40 хв. За 10 хв. до готовності відправляємо в каструлю лавровий лист, гвоздику, перець та інші спеції.
Розкладаємо маслюки по стерилізованим банкам.
В готовий маринад додаємо оцет і заливаємо їм маслюки. Щільно закатуємо кришками і перевертаємо догори дном.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму Як приготувати маслюки - рецепти