Дивовижна грибна закуска буде готова вже на наступний день. Домашня заготівля з маслюків виходить значно смачніше магазинного аналога, при цьому не така вона складна в приготуванні, якщо робити все по кроках.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Маслюки свіжі – 5 кг
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кріп – 2 гілки
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані маслюки за добу? Маслюки переберіть від сміття і почистіть капелюшки від маслянистої шкірки. Перекладіть гриби в миску з холодною водою на 3 годин, щоб все сміття і пісок отмок, при тому кожні годину міняйте воду. Промийте гриби під проточною водою, великі – розрізати на частини.
Відваріть гриби на середньому вогні в киплячій воді 15 хвилин, додавши 1 ч. л. солі і кілька крапель оцту (або лимонного соку), щоб маслюки не потемніли. В цей же час поставте другу каструлю з водою для закипання, щоб заощадити час. Процідіть і гриби промийте і покладіть в каструлю з киплячою водою. І знову додайте сіль і оцет в тому ж обсязі. Гриби кип’ятіть протягом 15 хвилин.
Тим часом вимийте і стерилізуйте тару і кришки для заготівлі близько 7 хвилин. Якщо гриби не плануєте зберігати до зими, досить вимиті банки з кришками просто залити окропом на 3 хвилини.
Висушіть тару, розмістивши на серветці. Закип’ятіть відфільтровану (або бутильовану) воду і всипте сіль, цукор для маринаду, а так само всі приправи за рецептом. Прокип’ятіть рідину 5 хвилин.
Маслюки промийте і дайте стекти зайвої рідини. Розкладіть їх в банки до плічок і залийте маринадом до верху. Оцет додавайте безпосередньо в банки: в літрову – 1 ст. л., в півлітрову – ½ ст. л.
Закрутіть кришки, тару переверніть і накрийте на 4 години. Після охолодження надсилайте заготовку в холодильник і через 20 годин смачна закуска готова.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані маслюки Маслюки на зиму маслюки Солоні Як приготувати маслюки - рецепти