Мариновані огірки в томатній заливці – це завжди щось надзвичайно смачне і ароматне, що нагадує про минуле літо. Кожна господиня готує огірочки по своєму ідеальному рецептом.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Огірки – 2,5 кг
- Вода – 1,5 л
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Перець запашний – 8 шт.
- Часник – 1 шт.
- Томатна паста – 200 гр.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль велика – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані огірки в томатній заливці, огірки вибирайте молоді, міцні і невеликого розміру. Ретельно вимийте їх в прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на кухонне рушник. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою.
На дно стерильних банок викладіть очищений часник, лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець горошком. Банки заповніть підготовленими огірочками, розмістивши їх якомога щільніше.
В каструлю з товстим дном вилийте необхідну кількість питної води, додайте томатну пасту, цукровий пісок, столовий оцет і велику сіль. Ретельно перемішайте до повного розчинення інгредієнтів. Каструлю поставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і кип’ятіть 5 хвилин. Зніміть з вогню і залийте банки з огірками.
Наповнені банки накрийте стерильними кришками і помістіть їх в глибокий лист, налийте теплої води.
помістіть Деко в духовку, і при температурі 160 градусів стерилізують 15 хвилин після закипання води в режимі «Конвекція».
Акуратно вийміть гарячі банки з маринованими огірками в томатній заливці і добре закрутіть кришками. Гарячі банки з закускою переверніть догори дном, закутати рушником або теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Після чого перетягніть на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Закручування огірків на зиму Закуска з огірків на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму