Опеньки ростуть на пнях і вітролому великими групами. Ароматні, щедрі на врожай опеньки володіють ніжним смаком і придатні для різноманітних смачних страв. Їх успішно солять, маринують, варять і готують печеню. Я хочу поділитися рецептом маринованих опеньків без стерилізації.
Інгредієнти: на 3 л.
- Опеньки свіжі – 2,5 кг
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гірчиця французька – 2 ч. л.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт маринованих опеньків без стерилізації простий у приготуванні! Підготуйте необхідні спеції для консервування опеньків.
Опеньки ретельно переберіть.
Підготовлені опеньки викладіть в глибокий друшляк і ретельно промийте під холодною проточною водою.
Вимиті опеньки викладіть в глибоку каструлю з товстим дном.
Залийте холодною водою так, щоб вода повністю покривала опеньки.
В каструлю додайте 1 столову ложку кухонної солі. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 1,5 години, періодично знімаючи піну, яка утворилася.
Після чого зніміть з вогню і покладіть в каструлю лавровий лист, перець запашний горошком, насіння гірчиці і парасольки кропу. Повністю остудіть. На це знадобиться приблизно 6-8 годин. Я найчастіше залишаю на всю ніч, а з ранку продовжую консервацію.
Остиглі опеньки злийте через друшляк.
Опеньки промийте кип’яченою водою і залиште на декілька хвилин стекти зайвої рідини. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Зварені і промиті опеньки рівномірно розкладіть по стерильним банкам. Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте сіль, парасольки кропу, лавровий лист, цукровий пісок і чорний перець горошком. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть маринад ще 5-7 хвилин, потім влийте столовий оцет, перемішайте і відразу зніміть з вогню.
Банки з опеньками залийте гарячим ароматним маринадом.
Добре закрутіть стерильними кришками. Банки з опеньками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти