Опеньки – відмінні гриби, які ростуть купками і за ними не потрібно довго полювати, щоб зібрати велику кількість. Якщо ви любите мариновані гриби, то раджу скористатися цим рецептом і приготувати смачні мариновані опеньки на зиму.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Опеньки свіжі – 2.5 кг
- Часник – 4 зуб.
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Оцтова есенція – 2 ч. л.
- Вода – 1 л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
Перевірений рецепт приготування маринованих опеньків на зиму смачний! Опеньки ретельно переберіть і очистіть від сміття. Підготовлені опеньки викладіть в глибокий друшляк і ретельно промийте під холодною проточною водою кілька разів. Потім залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла. Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою. Парасольки кропу теж промийте і струсіть від зайвої вологи.
В глибоку каструлю з товстим дном налити холодної води. У каструлю додайте 1,5 столових ложок повареної солі. Викладіть підготовлені опеньки. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть приблизно 5-7 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Потім злийте через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте їх у духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом.
Зварені опеньки розкладіть до половини стерильних півлітрових банок, добре утрамбовуючи. У кожну банку додати зубчик часнику і парасольку кропу.
Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість питної води і додайте куховарську сіль. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть маринад ще 5-7 хвилин, потім влийте оцтову есенцію, перемішайте і відразу зніміть з вогню. Банки з опеньками акуратно залийте гарячим маринадом.
Добре закрийте капроновими кришками або загорніть кришками з допомогою закаточной машинки. Банки з опеньками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження. Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.
Приблизно через 1,5 місяці мариновані опеньки будуть готові до вживання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти