Замаринуйте невеликі опеньки на зиму всього за 15 хвилин. Готові ці ароматні та ніжні гриби будуть вже на наступний день.
Інгредієнти: на 1 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Простий рецепт приготування маринованих опеньків на зиму смачний! Опеньки переберіть від сміття, очистіть і промийте. Залийте у велику каструлю 1 літр питної води і поставте на великий вогонь.
Перекладіть гриби в закипілу воду і проварити 15 хвилин, знімаючи піну. Гриби перекиньте в друшляк і добре промийте, перемішуючи ложкою, під проточною холодною водою.
Поверніть гриби в каструлю і влийте 1 літр свіжої води. Всипте сіль, перець, лаврушку, порубані зубки часнику і готуйте 15 хвилин від закипання на малому вогні. Додайте оцет, розмішайте і вимкніть вогонь.
Розподіліть опеньки по стерильним банкам і закупорьте поліетиленовими кришками.
Надсилайте заготовку в холодильник і через 12 годин опеньки промаринуются, і можете їх спробувати. Зберігати закатку краще в погребі.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму