Якщо ви роздумуєте над тим, як з користю пристосувати багатий урожай опеньків, зверніть увагу на рецепт маринованих опеньків під капроновою кришкою. Цей рецепт дозволить вам швидко і без зайвих зусиль заготовити смачні і ароматнейшие гриби для всієї родини.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Опеньки свіжі – 5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 9 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Хрін – 1 пучок
  • Листя вишні – 10 шт.
  • Листя чорної смородини – 10 шт.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Як почати готувати мариновані опеньки під капроновою кришкою? Опеньки перебрати, очистити.

Залити гриби водою, щоб гриби плавали.

Зібрати зверху все сміття, гілочки. Ще раз добре промити опеньки.

Пересипати промиті опеньки у велику каструлю, влити туди воду, додати лимонну кислоту. Варити гриби 15 хвилин. Потім злити воду, гарненько промити опеньки під холодною водою. Залити гриби на 15 хвилин холодною водою. Потім знову викласти опеньки в каструлю.

Часник очистити. У відро викласти зубчики часнику і промиті спеції: листя вишні і смородини, хрін і кріп. Для приготування розсолу влити в каструлю воду, всипати сіль (3 ст. л. на літр). У відро викласти опеньки, залити їх розсолом. Накрити відро з грибами тарілкою. Наверх поставити прес. Маринувати опеньки близько тижня. Кожен день гриби потрібно перемішувати.

Після тижня розкласти мариновані опеньки в стерилізовані банки. Закрити банки капроновою кришкою. Зберігати гриби у холодильнику або льосі. Через деякий час вже можна пробувати прекрасні мариновані опеньки під капроновою кришкою. Смакота!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти