З настанням грибного сезону ми начинали замислюватися, які заготовки з грибів заготовити на зиму. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам не зовсім звичайний варіант заготовки – опеньки в томатному соусі, приготовленому з помідорів. Гриби, закочені за нашим рецептом, виходять соковитими, в густий томатної підливі. Додавши опеньки в томатному соусі до відварним спагетті, ви отримаєте дивно смачне блюдо, яке припаде до смаку вам і вашій родині.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 2 головки
- Приправа Хмелі-Сунелі – 10 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані опеньки в томатному соусі? Помідори і болгарський перець промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Потім подрібнюємо їх на м’ясорубці або блендером. Якщо хочете, щоб приготований з помідорів томатний сік був без насіння – процідіть його через сито.
В одержаний томатний сік додаємо пропущений через прес часник, сіль і цукор, оцет і хмелі-сунелі. Всі інгредієнти добре перемішуємо і ставимо на плиту на середній вогонь. Масу доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо до загустіння 30-40 хвилин.
Опеньки чистимо і кілька раз промиваємо в проточній воді. Потім нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Ставимо На вогонь каструлю з водою, доводимо до кипіння, трохи підсолюємо і закидаємо в окріп гриби. Відварюємо їх протягом 25-30 хвилин. Потім знімаємо з вогню і відкидаємо на друшляк. Після того, як гриби стекли, додаємо в миску з томатною пастою, перемішуємо і проварюємо протягом 20 хвилин на повільному вогні.
Гарячі гриби розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам, щільно закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном. Вкриваємо заготівлю теплим пледом і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі приблизно на добу.
Готові гриби в томатному соусі прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце, де вони можуть зберігатися протягом декількох місяців.
Гриби на зиму Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти