З настанням грибного сезону ми хочемо запропонувати вам простий рецепт маринованих опеньків. Смачні та хрусткі, в процесі приготування вони не вимагають стерилізації, а значить, на їх заготівлю йде небагато часу. Мариновані в грибний сезон опеньки відмінно урізноманітнюють осіннє меню і припадуть як не можна, до речі, на новорічні свята.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Вода – 120 – 140 мл
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 100 мл
- Масло рослинне – 4 – 5 ст. л.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Гвоздика – 2 – 4 бутона
- Перець духмяний горошок – 4 – 6 шт.
- Кориця мелена – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати мариновані опеньки як в магазині просто! Опеньки чистимо від сміття і акуратно промиваємо під струменем прохолодної проточної води. Якщо є великі гриби – можна розрізати на кілька частин.
В глибоку емальовану миску або каструлю наливаємо воду, додаємо оцет, сіль, перемішуємо і викладаємо підготовлені опеньки. Ставимо їх на середній вогонь. Воду доводимо до кипіння, потім знімаємо піну, що утворилася, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити гриби. З початку води у грибах здасться мало, але в процесі приготування вони пустять сік.
До грибів додаємо лавровий лист, гвоздику і перець, дрібку кориці, перемішуємо і варимо протягом 20-30 хвилин. Не забуваємо перемішувати гриби для рівномірного прогрівання.
Готові гриби знімаємо з вогню і залишаємо при кімнатній температурі, щоб вони трохи охололи.
Остиглі гриби розкладаємо по простерилизованным баночках, заливаємо маринадом, в якому вони варилися. У кожну банку додаємо заздалегідь прожарену рослинна олія для того, щоб гриби краще зберігалися і закриваємо баночки капроновими кришками.
Зберігати банки з маринованими опеньками необхідно в холодильнику. Перед подачею на стіл додати до грибів ріпчасту або зелену цибулю. Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Як приготувати опеньки - рецепти