Мариновані опеньки – завжди відмінна закуска на будь-якому столі. Практично у кожної господині є свій перевірений рецепт приготування грибів на зиму, але ж завжди хочеться спробувати щось новеньке. Пропонуємо рецепт маринованих опеньків з додаванням яблучного оцту. Такий спосіб відрізняється швидкістю приготування – відмінний варіант для тих, хто не хоче проводити багато часу на кухні.
Інгредієнти: на 2 л.
- Опеньки свіжі – 2 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль велика – 1,5 ст. л.
- Оцет яблучний 5% – 8 ст. л.
- Листя вишні – 5 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 5 шт.
- Лавровий лист – 7 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Перець запашний – 8 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновані опеньки з яблучним оцтом просто! Опеньки перебираємо від випадкового сміття, зачищаємо місця забруднень і вирізаємо дефектні ділянки. Гриби промиваємо під проточною водою до ідеальної чистоти. При необхідності можна замочити опеньки на годину холодній воді, щоб залишки забруднень могли відійти від плодових тел. Промиті гриби кладемо в каструлю, заливаємо водою так, щоб повністю покрити і ставимо на плиту. Додаємо в каструлю також промиті листя вишні, смородини і одне суцвіття кропу. Додаємо половину від усього кількість запашного перцю. Доводимо воду з грибами і зеленню до кипіння і варимо двадцять хвилин, періодично знімаючи піну.
Після закінчення зазначеного часу гриби проціджуємо від відвару і промиваємо проточною водою.
Кладемо опеньки в каструлю і заливаємо зазначеною кількістю води. Додаємо сіль, цукровий пісок, горошини запашного перцю, залишився суцвіття кропу і лаврове листя. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо на пластинки, які також додаємо в сковороду до грибів. Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо хвилин десять, вливаємо яблучний оцет і продовжуємо готувати ще п’ятнадцять хвилин, підтримуючи повільне кип’ятіння.
Банки моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки моєму і кип’ятимо у воді пару хвилин. Банкам і кришок даємо повністю обсохнути. У підготовлені банки розкладаємо гриби разом з маринадом і зеленню і відразу закатуємо кришками. Заготівлям даємо повністю охолонути і прибираємо їх в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти