Якщо ви дуже любите лісові гриби, то скористайтеся цим чудовим рецептом. Мариновані підберезники – прекрасна зимова закуска, яка відмінно підійде до будь-яких гарячих страв в якості смачного доповнення.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Підберезники свіжі – 1 кг
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані підберезники на зиму, ретельно переберіть, добре очистіть і промийте підберезники у холодній проточній воді кілька разів. Відокремте ніжки підберезників від капелюшків грибів. Якщо капелюшки занадто великі, то розріжте їх на кілька частин.
Підберезники викладіть в каструлю і залийте гарячою водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть гриби 5 хвилин, періодично знімаючи піну. Зварені підберезники злийте через сито, а потім знову викладіть в каструлю, налийте літр питної води, додайте сіль, цукровий пісок, лавровий лист, гвоздику і чорний перець горошком.
Поставте на вогонь і варіть гриби 25 хвилин, потім влийте столовий оцет, перемішайте і відразу зніміть з вогню. Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. У стерильні банки викладіть підберезники і залийте маринадом, добре закрутіть стерильними кришками.
Банки з підберезники переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Після того, як банки з підберезники повністю охолонуть, переверніть їх і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Мариновані підберезники подають з ріпчастою цибулею і олією.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Підберезники і підосичники на зиму Солоні підберезники