Мариновані підосичники під залізні кришки на зиму – дуже красива і смачна закуска. Щоб замаринувати ці ароматні гриби, не потрібно багато праці, а результат здатний доставити чимало задоволення. Пропонуємо класичний рецепт маринованих красноголовців зі збалансованим смаком. Спосіб передбачає герметичне закочування залізними кришками. Щоб убезпечити закатку від псування, традиційно додаємо оцет. Кисле середовище вбиває небезпечні бактерії і зберігає продукт на тривалий термін.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Підосичники свіжі – 700 гр.
  • Вода – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 1 бутон
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Перець чорний мелений – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновані підосичники під залізні кришки на зиму. Підосичники перебираємо від сміття, зачищаємо поверхню від забруднень. Ділянки з дефектами вирізаємо. Промиваємо гриби дуже ретельно, щоб добитися ідеальної чистоти. Промиті підосичники розрізаємо на частини поменше, якщо є необхідність. Поміщаємо підготовлені плодові тіла в каструлю, заливаємо холодною водою в такій кількості, щоб їх покрити. Ставимо каструлю на плиту, доводимо воду з грибами до кипіння і варимо протягом тридцяти хвилин.

Після відварювання відкидаємо підосичники на друшляк і промиваємо під струменем проточної води.

Для приготування маринаду воду в зазначеній кількості наливаємо в окрему каструлю. Додаємо сіль, цукровий пісок, горошини чорного і запашного перцю, лавровий лист і гвоздику. Викладаємо в маринад гриби, перемішуємо і знову ставимо на плиту. Проварюємо п’ятнадцять хвилин при повільному кипінні. Періодично помішуємо. Наприкінці варіння вливаємо оцет і знімаємо з плити.

Банку для закачування разом з кришкою моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Викладаємо в банку гарячі підосичники разом з маринадом, прикриваємо кришкою і ставимо на стерилізацію на двадцять хвилин. Після закінчення процесу банку обережно дістаємо і закатуємо кришкою. Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо теплим пледом і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Остиглу банку вже можна прибрати на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Підберезники і підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти