Мариновані помідори стають все більш популярною домашньою заготовкою. А тому зростає і різноманіття рецептів приготування. Один з найбільш смачних і неймовірно ніжних варіантів цієї закуски – помідори без шкірки. Звичайно, доведеться трохи помучитися, але це блюдо перевершить всі очікування!


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Перець чорний горошок – 2 ч. л.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованих помідорів без шкірки? Помідори промиваємо водою. Видаляємо плодоніжки, а з іншого боку від неї робимо хрестоподібний надріз. Після цього опускаємо помідори в окріп і тримаємо 30-40 сек. Потім перекладаємо їх у крижану воду. У місці надрізу почне відходити шкірка, знімаємо її цілком.

В стерилізовані банки щільним шаром викладаємо помідори, і перець. Заливаємо все кип’яченою водою і залишаємо на 10 хв.

Зливаємо воду через ситечко в каструлю, засипаємо в неї цукор і сіль і доводимо до кипіння ще раз.

Додаємо у воду оцет і заливаємо їй помідори. Закатуємо і перевертаємо догори дном.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори з оцтом Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори на зиму